keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Hameviikon ensimmäinen

Hameviikko 1

Hameviikko 1 by minnasutinen 




Valitsin muutaman hameen ja yhden mekon aloitukseksi.
Mekossa on hyvä huomioida pääntie, hihojen istutus, vyötärö ja helman pituus.
Jos sinulla on lyhyt kaula kokeile v-pääntietä, jos sinulla on pitkä kaula kokeile poolokaulusta. Leuanmuoto on myös hyvä huomioida pääntietä valittaessa, jos sinulla on pyöreä leuka kokeile nelikulmaista- tai v-pääntietä. Jos sinulla on kulmikas leuka, kokeile pyöreää pääntietä jne. Sama toimii myös paitojen kanssa.
Mekossa kevyt muotoonleikkaus ilman vyötärön korostusta on eduksi. Istutetut hihat ovat myös hyväksi H-vartalolle.

Hameista on hyvä katsoa leikkaukset ja helma. Vältä poimutettua vyötärölinjaa. Kokeile leveällä vyötärökaitaleella olevaa hametta, joka on rypytetty kevyesti lantion kohdalta.(ylläoleva punainen hame).
Suora polviin ylettyvä hame väljän yläosan kanssa on omiaan H-vartalolle.

Helman olisi hyvä päättyä jalan leveimpään kohtaan tai polviin. Kun helma päättyy leveimpään kohtaan, mistä jalka lähtee kapenemaan saadaan vaikutelma kapeista jaloista. Jos helma päättyy kapeimpaan kohtaan, mistä jalka lähtee levenemään saadaan vaikutelma leveistä jaloista. Sama toimii myös hihojen pituudessa. Varsinkin kun valitsee t-paitaa ja miettii hihojen pituutta.

Pitkän hameen alle voi pukea vaikka kuinka paljon lämmikettä, lyhyemmän hameen kanssa suosin ihonvärisiä tai hameen värisiä sukkahousuja. Legginsit sopivat vain pitkäjalkaisille. Legginsin lahkeensuu tekee poikittaisleikkauksen jalkaan ja näin ollen lyhentää jalkaa.


P.S. Poistin edellisen H-vartalolle suunatun mekkopostauksen ja korjasin sen. Tämän alla on V-vartalolle suunnattu postaus. Nim. Bloggaaja, joka heräsi keskellä yötä ja tajusi, että pari postausta pitää korjata. Ensi yönä aion nukkua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!