sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pukeudu hameeseen!


100 years of fashion in 100 seconds from aneel on Vimeo.

Löysin hienon videon sadan vuoden tyyleistä ja siinä näkee kuinka naisilla oli hameita ja leninkejä. Kunnes tultiin nykyaikaan ja farkkuihin.

Farkkujen historaa:
Farmarihousujen kantamuoto, kestävästä kankaasta tehdyt housut kehitettiin alun perin 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille. Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, jolle antoivat nimeksi denim. Kyseisestä kankaasta tehtyjä housuja ranskalaiset taas alkoivat kutsua kankaan väriin viittaavalla nimellä "Bleu de Gênes" - genovansininen. Englanninkielinen sana jeans muistuttaa äännettäessä sanaa Gênes. 1700-luvulla farkut päätyivät Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. (wikipedia)

Nykyään farkkuja käytetään lähes missä tahansa tilaisuudessa. Työhousuista tuli jokapaikan housut. Farkuilla on paikkansa vaatekaapissa, mutta ei unohdeta hameita ja leninkejä.

Nuorena käytin paljon hameita, koska en löytänyt istuvia housuja ja en tykännyt käyttää farkkuja. Hameen alle sai paksut sukkahousut ja kovilla pakkasilla säärystimet, eikä koskaan palellut.
Nyt minulla kaksi hametta, josta toinen on liian pieni ja toinen liian juhlava. Yksi neulemekko joka on muodoton, mutta tykkään siitä ja yksi juhlaleninki. En siis nykyään käytä hameita ja se on harmi.


Ensi viikolla lupaan etsia erilaisia hameita eri vartalomalleille ja hankin itselleni hameen. Haaveissa on maximittainen liehuva hame, mutta se saa odottaa kesää.


Haastan kaikki naiset pukeutumaan hameeseen!




1 kommentti:

  1. Juuri tänään harmittelin että jää tältä talvelta hameet ja mekot miltei käyttämättä kun on niin kylmä. Vielä en ole löytänyt sopivaa yhdistelmää millä nivelet eivät tulisi kipeiksi. :/ Ihan tyhmää. Pakko olla joku tuultapitävä kerros, vaikka ne tylsät farkut (minen ole yhtään farkkuihminen).

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!