keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Vaatekaapin siivoaminen






Tyhjennä koko vaatekaappisi ja käy jokainen vaate erikseen läpi, kysyen itseltäsi:”Pidänkö tästä? Käytänkö tätä?” Ole itsellesi rehellinen.

 Tee vaatekaapin siivous ajan kanssa rauhassa. 
1. Rikkinäiset ja kuluneet vaatteet poistetaan.
2. Vääränkokoisia vaatteita ei kannata säilyttää vaatekaapissa, jos
tarkoitus on hankkia lisää lapsia ja muodot muuttuu muutaman vuoden sisään. Hanki vääränkokoisille vaatteille oma laatikko missä niitä säilytät. Kirjoita laatikon reunaan selkeästi minkä kokoisia vaatteita se sisältää.
3. Poista vaatteet joita et ole käyttänyt. Ole rehellinen itsellesi, jos et ole jotain vaatetta käyttänyt, niin et tule sitä tarvitsemaan. Tietysti juhlavaatteet ovat erikseen.

Nyt sinulla on läjä käyttökelpoisia vaatteita. Järjestetä ne ennekuin laitat takaisin kaappiin.
4.Järjestä vaatteesi värien mukaan, toiseen pinoon sellaiset värit, mistä pidät ja mitä käytät, toiseen pinoon sellaiset värit mitä et käytä etkä pidä.
5. Järjestä oikean väriset vaatteet ryhmittäin, eli jakut yhteen, housut yhteen, paidat yhteen jne. Ota esille myös kengät, laukut, korut ja huivit. Näin näkyvillä on kaikki ja yhdisteleminen on helppoa.
6. Lisää vääränvärisistä vaatteista vain tarpeelliset kaappiin.
7. Tee itsellesi vaatekartta vaatekaapin seinään niin, että siinä on tilaa joka vuodenajan vaatetta varten. Merkitse siihen kaikki vaatteesi, mitä sinulla nyt on vaatekaapissa. Aloita oikeanvärisillä perusvaatteilla. Esim. Tummanharmaa jakku, siniset suorat housut, valkoinen poletillinen kauluspaita jne. Merkitse sulkumerkein vääränväriset vaatteet, joita katsot vielä tarvitsevasi. (Nämä haluat todennäiköisesti saada vaihdetuksi mahdollisimman pian). Tätä karttaa käyttäen voit mielessäsi pukea itsesi. Suosittelen lisäämään karttaan myös, huivit, kengät, laukut, korut ja vyöt, joita tarvitset asuihisi. Myös alusvaatteet kannattaa merkitä, esim. valkoisen kauluspaidan kohdalle voi merkitä kaveriksi ihonväriset rintaliivit.
8. Nyt vaatekaappi on käyty läpi ja on aika tehdä puutelista. Tee lista puuttuvista vaatteista tärkeysjärjestyksessä. Sinun on päätettävä mitä tarvitset elämäntyylisi huomioon ottaen. Älä unohda asusteita ja kenkiä.
9. Tee vaatekaapistasi värikartta, täältä löytyy ohje.

Nyt sinulla on siistitty ja yksinkertainen, silti toimiva vaatekaappi.

10. Kuljeta kukkarossasi puutelistaa ja värikarttaa mukana, näin vältyt virheostoksilta. Tiedät aina mitä sinulta puuttuu kaapista ja minkä väristä tarvitset.

Tästä lähtien osta viisaasti, ota huomioon elämäntyylisi, vartalomallisi ja pukeutumistyylisi.

© Minna's wardrobe

p.s. En saa jäseneltyä tekstiä paremmaksi, toivottavasti saatte selvää. Heti kun löydän sponsorin, vaihdan blogipohjaa ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!